dijous, 13 de febrer del 2014

Acte d'apadrinament del riu Llobregat




Més de 90 entitats de L'Hospitalet pertanyents a totes els àmbits ciutadans, escolar, de lleure, gent gran i culturals, es van reunir el dimecres dotze de febrer al Saló de Plens de l'Ajuntament per manifestar el seu interès pel riu Llobregat, davant de la presència de l'Alcaldessa. Van signar el seu compromís de tenir-ne cura, de difondre els seus valors i de fer-hi activitats: van esdevenir-ne "padrins".

L’acte ha estat impulsat per part de Medi Ambient, de l’Àrea d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat a través de la tasca continuada del Grup de treball d’Educació Ambiental i el del Riu, que va portar a omplir el Saló de plens.
En Genís Pascual, coordinador de l’Agenda 21 escolar, en nom de les entitats promotores de l’apadrinament, va dir que fer de Padrí, fer de Pare vol dir conèixer, estimar i cuidar el riu i va descriure el camí que havia portat a la celebració d’aquest acte i les expectatives que oferien aquesta coordinació d’activitats.
La Mª Antònia Vinyals va aportar el testimoni d’algú que va viure fins el quinze anys a la masia de Can Miquel del Ros, a prop del riu i just on avui comença el camí que ens hi porta.
L’alcaldessa, Núria Marín, va agrair el compromís col·lectiu que s’adquiria mentre encoratjava a seguir endavant, i va anunciar que es preveu que, a finals del 2025, amb la futura transformació, l’avinguda de la Granvia arribi fins al riu Llobregat, i això permetrà millorar l’accés a la llera.
Les entitats, que varen recollir un diploma que els acredita com a Padrí/Padrina, s’han compromès a:
  • donar a conèixer la rellevància que ha tingut en el decurs de la història de la nostra ciutat el riu Llobregat i la seva incidència en la comarca, no només en el que respecta a l’àmbit de medi natural, sinó en una visió més àmplia que inclogui aspectes culturals, econòmics, socials, empresarials i ecològics, requerint una implicació interdisciplinar
  • treballar durant el curs o l’any si és el cas, la importància dels recursos hídrics en general i del nostre riu en particular
  • fomentar sortides i excursions a la llera del nostre riu, a peu o en bicicleta, per tal de fer visites de camp que permetin el coneixement de l’ecosistema, l’experimentació científica i diferents activitats al voltant del riu.
Totes les accions que es facin en relació al Llobregat es recolliran en imatges i explicacions que seran penjades al bloc creat a l’efecte (http://elllobregat.blogspot.com.es), per tal de fomentar el bescanvi d’informació.
Totes les entitats s’han emplaçat a fer una actuació anual conjunta que, per començar, enguany serà el Fem Dissabte de l’Associació Hàbitats, convocat probablement pel dia 10 de maig.

Aquests són els enllaços a diferents versions de la notícia:
  1. Notícia de L'Ajuntament.
  2. El Periódico.
  3. Blog Natura i Medi Ambient a L'H de Llobregat.
  4. LH Digital
  5. Galeria fotografica de LH Digital 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada